O nás

Jsme sociální firma, která vytváří pracovní místa a zaměstnává lidi s různými typy znevýhodnění, aby mohli uplatnit a rozvíjet své dovednosti a schopnosti. Xaverius je místo, kde naši zaměstnanci mohou najít bezpečné, důstojné, podporující a inspirativní prostředí.

V současné době na chráněných místech zaměstnáváme 90% lidí se znevýhodněním z celkového počtu 12 zaměstnanců.

Jsme uznáni jako zaměstnavatel na chráněném trhu práce.

Poskytujeme náhradní plnění pro firmy, které se chtějí chovat jako společensky zodpovědné – dokáží myslet na slabší a potřebné.

K naší hlavní činnosti patří tvorba dekorativních a užitných předmětů z textilu. Veškeré produkty si sami navrhujeme, šijeme a potiskujeme. Vytváříme originální kabelky a tašky, batohy, zástěry, polštáře nebo ubrusy a prostírání, utěrky, chňapky a další. Vše šijeme jen v malých sériích, abychom zachovali originalitu výrobků. Všechny výrobky mají vlastní značku RUKAMA NOHAMA. K výrobě používáme krásné převážně zahraniční látky od českého dodavatele nebo využíváme nových darovaných látek, které by jinak skončily v popelnici. .

Všechny naše výrobky prodáváme v krámku RUKAMA NOHAMA a mnohé z nich i v našem e-shopu. V krámku si kromě šitých výrobků a látek můžete vybrat také drobnosti ze dřeva, z pedigu nebo papíru. Můžete si také vybrat látky, ze kterých vám dle přání můžeme ušít bytové doplňky nebo si zakoupit metráž

Provozujeme také vlastní sítotiskovou dílnu, kde tiskneme na textil obrázky, nápisy či loga podle přání zákazníka.

Nabízíme také služby v oblasti cateringu ve formě slaného či sladkého pohoštění nebo přípravu svačin do škol nebo na pracoviště.

Svým zákazníkům v regionu nabízíme také služby v oblastech údržby zeleně a drobných pomocných stavebních prací,



V rámci Charity Starý Knín působím jako vedoucí sociální rehabilitace, což je bezplatná sociální služba, ve které pomáháme našim klientům, zdravotně znevýhodněným osobám, mimo jiné i s hledáním vhodných pracovních příležitostí a adaptací na pracovní podmínky. Většina našich klientů se dokáže dobře zapracovat, jejich uplatnění na trhu práce ale ani pak nebývá jednoduché. Proto jsme se rozhodli vybudovat nezávisle na Charitě vlastní sociální firmu, která by nejen pokračovala v této tradici, ale nadále se rozvíjela dle schopností osob, které k nám přicházejí se zájmem pracovat,“ vysvětluje paní magistra Noemi Trojanová, vedoucí dílen společnosti.